Bok: Hyddan Hare/Hjort 30 Goda Gärningar & en massa nonsens smakprov

En episod man som vanlig hygglig småbarnspappa inte hamnar i jämt (och tur är väl det) det är 2012 och åttadagar semester till London har just börjat:

"Reser man med barn så blev de kaffe för oss och inte alkohol, juice till pojken han har inget svårt i att ta de lugnt de var bra de med ljudnivån så han inte gillar jag har ett litet obehag med start och ledning väl framme vid liverpoolstreet station gjorde OS sig påmind de första jag såg och ryggade till av var att det var poliser överallt en såg inte ut att vara 18 med något stort på bröstet de hade jag aldrig sett tidigare och i terminalen var kommersen värre än vanligt jag fick snabbt ett sponsor tepåspaket med cyckelreklam på och Alison pålitlig hygglig som vanligt plockade upp oss tre för van mycket van Londonkörning jag var mycket impad av hur hon bytte vägval efter var de fanns vägarbeten. Ja för att precis blivit pensionär fanns de inte ett ende dugg minskad livsgnista de är en naturlig del av att vara efterfrågad snarare tvärtom sprudlande av energi inte konstigt och när vi väl var hemma så tog vi en promenad ner till parken runt elvasnåret de var ganska folktomt men luften var varm och de var en rätt härlig kväll, precis innan den stora grinden så ser jag ett överfall och Alison sa snabbt att vi skulle hjälpa den där lille killen han var säkert inte mer än 14 år och blev överfallen av fullvuxna allt för en sketen telefon. Vi ropade till oss honom direkt och han kom springande Nu var de dock riktigt obehagligt och hjärtat de pumpade men jag har lärt mig sedan tidigt att ta de lugnt jag log och himlade lite med ögonen som att säga vad håller ni på med ser ni inte att den ni rånar är ett barn och jag är ute mitt natten med en fyraåring och en pensionär de fungerade och mindre än nån minut  senare så slutade de följa efter oss och som sagt jag blev inte särskilt stressad de hade kunnat varit slut där för gott, "

Lustigt om en icke så lustig dejt runt 1997

"Återblick När jag åkte ner och tog över driften på pappas slarvige lillebrors skivauktioner när han fick sitt första jobb som artistbokare så kom Ehnar in på ekonomprogrammet jag var uppe och hälsade på ibland gick på kexfabriken och lärde känna dem allihop bodde i små studentlägenheter utom Bromé som hade en lägenhet centralt. Ehnar snäll som vanligt kändes som om han festade mer än läste måste dra ett practical-joke de gjorde mot Ehnar han hade en dejt med någon han gillade och jag tror att de var Mats som smugit in och letat upp det äckligaste han kunnat hitta på nätet de var något med bajs mer tänker jag inte skriva och lagt det som skärmsläckare, Ehnar hade ingen aning om hur man tog bort den så hela kvällen var att springa fram till datorn var femte minut för att den inte skulle starta, jag hjälpte honom att ta bort den dagen efter. "

Lite lustigheter när jag och några vänner börja träna fotboll allt för sent i livet

"Återblick De var jag Calle och Roger som gjorde en comeback ja inte Roger hans tidigare relation med fotboll var tusen timmar Chamionship Manager men jag hade spelat minst sex år senast i Hassle-Torsö´s A-lag med Jerry i femtonårsåldern vilket låter bättre än var de var de hade svårt att få ihop lag så varenda en över femton kom in i förstatruppen Bobby pappa var tränare,jag tror de blev ett mål svårt att göra mål från högerkanten och Calle levde ju för fotboll i uppväxten. Nu blir det lite återblick till den fotbollscombacken när vi var 25, jag och Calle visste väl vad det innebar och de här var ett bonne-lag så de var garanterat väldigt stolta över klubben då har man en återhållsam hållning men inte championship manager Roger med nyinköp Cantona tröja med uppfälld krage gick han in och dominerade åtminstone i fem minuter till han kippade efter handan spyfärdig av trötthet jag höll väl ut tio minuter till. Så tränade var vi. Sen ställde han sig i målet och kunde bara inte hålla sig till att försöka göra det så enkelt som möjlig nej då var de Scmechel utkast med adress minst halva planen naturligtvis utan att nå rätt adress en ända gång men han kom in rätt okej med de andra efter att ha tränat ett par gånger. När en säsong gått så kunde han runda Boa som numer gick under namnet Måsen samt skötte klubbens hemsida. Nån match hade han inte spelat men de hade jag. Calle var given I truppen. Jag kan väl spä på med att jag var hjälptränare till Pappas två lag när jag var 13 till 15 inte så mycket de första juniorlaget i IFK Mariestad men de andra med en hel bunt man blev kompisar med i gymnasiet senare. Då var de det värsta mobbing lag jag skådat så var de inte i MBK de som är kruxet när de blir så är att de som är bäst eller har bäst potential kommer inte fram de blir de med störst käft eller flest kompisar i laget med störst käft, varje gång fick lille Poppe som var givet schysstast mest skit han var inte största talangen de var en tyst grabb som hette Micke Nilsson om jag inte minns fel han tröttnade så klart på den gruppsammanhållningen och lade av. De sköna med lite distans är att Poppe är ju lika omtyckt 2013 som 1988." 

Här följer en passage om mångas vän Ola och hur kul de var hos honom roligare an när telegrammet kom

Återblick Ja de var väl en händelse som förändrade oss allihopa den där grabben Ola han hade inte bara hjärtat på rätta stället hel hans familj var så där inbjudande. Storstadsboende trång bodda har nog lite svårt att förstå att vi samlades ofta fler än tio pers hemma hos dem vi hjälpta alla till vi satt inte som hösäckar men vi hade också väldigt rolig det var mitt påfund med hårfester vänd den långärmade t-shirten ut och in och sätt på huvudet, voilá en korthårig synthare fick hår och framförallt så gjorde vi saker men när man är så många så gillar man olika saker jag vara till exempel inte förtjust i festivaler de var vissas höjdpunkt på året, jag tycke nog mest att de var skitigt dålig sömn och så plus att vi var inte bara killar som umgicks, numer verkar de vara tillbaka till pojk och flickskolor de är ett kommunikations glapp ett digitalt problem lär man sig inte att kommunicera så blir de så vare sig man vill eller inte. Nej där umgicks vi på ungefär lika villkor om jag ska räkna upp tjejerna som var lika välkomna så var de Lisa, Frida, Sofia, Lotta , Markovich, belinder, tessan, belina, jag listan blir länge om man tänker efter. Plus att när man inte var där så var de alltid något som hände i hos nån i ekonomiklassen som till stor del bestod av 73:or som gått om ett år med Moberg, Ehnar , Carin, Jimmie, Jesper, Emma, Lindeberg, Lotta ja de var trevliga hela bunten. Men när jag inte lyckats övertala Ola att åka en andra vända och kom istället hem i lastutrymmet på en B-52:a på Sotenäs så var de Jag Martin, Markus P, Laila, Henrik, Anders, Olas föräldrar. Stadsministern hade skickat telegram som vi fick uppläst för oss med vackra ord och en del rappakalja för de var en slarvig säkerhetsmiss som låg bakom Ola skulle gå och hämta råvaror ur ett matförråd vid FN soldaternas övningsområde och någon från IFOR styrkorna sköt ett granatgevär rakt på matförrådet. Jag låg på knäna på flygfältet lipade som om de inte fanns en morgondag, där lärde jag mig att gråta så att jag inte ens klarar sorgliga filmer, sorglig musik onödiga elaka kommenterar men de är som tur var likadant åt andra hållet.